Χαιρετισμός Προέδρου

Χαιρετισμός Προέδρου

Φωτογραφία Προέδρου

Ο σύλλογος Αυτοματιστών: Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα το 2013!

Επιτρέψτε μου να σας πάω μερικά χρονιά πίσω σε μια δύσκολη εποχή, τέλος του 2000, σ´ ενα τμήμα πολλά υποσχόμενο που όμως στην πράξη να μην έχει απολύτως καμιά υποδομή.

Σαν να μας έριξαν στον ωκεανό χωρίς να ξέρουμε κολύμπι! Όμως ένα από τα θετικά ήταν η ομαδικότητα! Λίγα παιδιά σ´ ενα καινούριο τμήμα, μας ένωσαν τα προβλήματα. Μηδενικά εργαστήρια και αίθουσες, λίγους καθηγητές με πολλές αναπάντητες ερωτήσεις, ως προς το τι θα κάνω μετά έξω, έχοντας το πτυχίο στα χέρια ή πιο θα είναι το αντικείμενο μου! Που έχω την δυνατότητα να δουλέψω;

Κύριο μέλημα μου παίρνοντας την απόφαση να βγω μπροστά, ήταν να προασπιστώ τα συμφέροντα του σπουδαστή Αυτοματιστή. Προσπάθησα αρκετά και με ακολούθησαν και αλλά παιδιά! Όμως φτάνοντας προς το τέλος των σπουδών γεννήθηκε το ερώτημα για το τι μέλλει γενέσθαι! Τι γίνεται με το επάγγελμα μας; Με τον κλάδο του αυτοματισμού; Έτσι γεννήθηκε η ιδέα και πραγματοποιείται ένα μεγάλο όνειρο, εν έτη 2003!
Δέκα χρονιά μετά γίνετε πραγματικότητα και με την βοήθεια καθηγητών και πτυχιούχων και ολοκληρώνετε 30 Ιουλίου του 2013. Εκεί ξεκινά και η δράση με στόχο:

Την βελτίωση της εκπαίδευσής μας ώστε να ανοίξουν επιτέλους οι πόρτες για την έρευνα και να ενθαρρυνθούν οι απόφοιτοι με επισκέψεις σε εταιρίες και να δουν το αύριο τους κάπως διαφορετικά. Να προστατέψει νομικά τους μηχανικούς μας που εργάζονται. Να διατυπώσει προτάσεις στο κράτος για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Να ανοίξει δρόμους ώστε να κάνουν πρακτική οι σπουδαστές μας. Να ξεδιπλώσει το προφίλ τον πτυχιούχων μέσα από τα βιογραφικά τους ώστε να βρίσκουν δουλειά σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε Αυτοματισμούς. Να δημιουργηθεί σύσφιξη σχέσεων μεταξύ μας και να δούμε μέσα από το επάγγελμα μας την διασκέδαση και την ομορφιά της ζωής.

42 μέλη μας βγήκαν μπροστά, και πλέον όλα αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Ήδη μπορείτε να δείτε μέσα από εδώ την ιστοσελίδα μας και τις πρώτες δράσεις μας. 300 εν δυνάμει μέλη στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια.

Θέλω να χαιρετίσω όλα τα παιδιά, και να τους ευχαριστήσω που με τίμησαν ώστε να υπηρετήσω τον σύλλογο από την θέση του πρόεδρου και να παροτρύνω όλα τα μέλη να αγκαλιάσουν αυτήν προσπάθεια, ώστε όλοι μαζί να υπερασπιστούμε στο έπακρο το επάγγελμα του Μηχανικού Αυτοματιστή.
Στο σημείο αυτό Θέλω ιδιαίτερα να χαιρετίσω εξέχοντα πρόσωπα που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια! Τον καθηγητή μας Κ Κουμπουλή Φώτιο, τον νομικό μας σύμβουλο Κ Λιάπη Χρηστό, τον φοροτεχνικό μας Κ Μπουρέλια Βασίλη, τον Διδάκτορα Κ Παναγιώτα Καπισιούλη, τον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Κ Νικόλαο Νήμα και τον Κ .Ιωάννη Κάλλε.

Σύνδεση

Create an account